Kurozuka – az én szememmel

Az első igazi wp-s bejegyzésem még várat magára, de addig is az utolsó netlogosat áttettem ide, hátha érdekel valakit.

Na emberek itt a vizsgaidőszak. Igazából már javában benne vagyunk de anime nézésre kell egy kis időt fordítani! Nemrégiben láttam, hogy a Kurozuka nevű sorozat befejeződött és magyar felirattal is rendelkezésre áll, ha úgy szeretném. Megnézegettem a képeket, kicsit beleolvastam az ismertetőjébe , és úgy gondoltam ezt meg kell próbálnom.

Pár kép ízelítőnek:

Igazándiból a képek alapján már megtetszett az egész, láttam, hogy szamurájos, valami szupererő is van benne, meg a képek alapjána gráf is első osztálynak tűnt. Tehát belevágtam, “gyorsan” (már amennyire a chello minimum – 1,2 Mbit/s) leszedegettem a részeket és már bele is vágtam a lecsóba.

Ugye összesen 12 epizód áll a rendelkezésünkre, ha mind megvan, ebből azt hiszem az első nap (este kezdtem el) kb. 5 részt néztem meg. Az első pár rész már hagyott bennem akkora nyomot, hogy folytassam is a dolgot másnap. Az első részek ugyan kicsit zavarosak, hiszen össze vissza “ugrálunk az időben” hol itt, hol ott vagyunk, de azt hiszem az 5. résztől már ez nem jelemző.

A történetünk főhőse: Kuro. Egy szamuráj, akit üldöznek és tanítványával menekül. Éjszaka van. Az erdőben néhány üldözőjükkel elbántak, ezzel egy kis időt nyerve. Meglátnak egy kis, eldugott házat az erdő mélyén és odamennek hátha ott tölthetik az éjszakát. Itt botlunk bele először a női főszereplőnkbe Kuromitsu-ba, aki szívesen vendégül látja őket, egy feltétellel, ha nem néznek be a ház mögött lévő kicsinyke szobába. Elfogadják, így maradhatnak. Benkei, Kuro tanítványa elmegy, hogy “gyógyszert” szerezzen Kuro-nak, így 2-en maradnak a házban. Mikor Kuro felébred a furcsa hangokra, a feltétel ellenére elindul a tiltott hátsó szoba felé. Odaér és az ajtó résnyire nyitva, így benéz. Fura látvánnyal találja szembe magát, Kuromitsu egy férfi testéről nyalogatja a vért aki fel van lógatva. Amint észre vette ezt rátámadnak az üldözői, és majdnem meghal, de Kuromitsu megmenti és az erdőbe menekülnek. Kuro haldoklik, és Kuromitsu felajánlja, neki, hogy vele tartana-e az örökkévalóságba? Erre természetesen főhősünk némi hezitálás után igent mondd. Itt veszi kezdetét az utazás, a vérengzés, a gyilkolás és még sokminden más is.

Kuromitsu elvileg vámpír és örök életet ad azzal Kuro-nak, hogy ihatott a véréből, ennek ellenére ne várjuk azt, hogy ez valami jó kis vámpír sztori lesz. A sztori jó, elég jól megcsinálták, de a vámpírság, mint olyan ill. vérszívást csak elvítve fogjuk látni, de őszintén, nekem annyira nem is hiányzott belőle. Az utolsó részben derül ki minden (naná), és a befejezés ugyan szerintem jóra sikeredett, de valamiért mégis egy pici hiányérzet maradt bennem. Lehet amiatt, hogy rövid volt ehhez a 12 rész és igazából még sokkal tovább is nézné az ember. Folytatás szerintem nem várható, mivel a befejezés szerintem “lezárja” a sztorit, pontot tesz a végére, és nem is lenne értelme folytatni. És apróbb poénokat tartogat a 9. rész, ami szinte furcsa és unikum, hiszen többet ilyennek nem találkozunk az egész animében. Tehát a 9. rész ilyen tekintetben kicsit kilóg a többi közül.

Szereplők
: Leginkább Kuro, Kuromitsu és Benkei nevét kell megjegyeznünk, bár Benkei alig szerepel, de aki megnézi majd látni fogja miért írtam az ő nevét is. Sok érdekes mellékszereplővel találkozunk a sorozat alatt, az egyetlen gond, hogy mindenki meghal. De még azért említsük meg Kuon, Izana, Rai, Saniwa, Karuta. A szereplők kidolgozottságára szerintem nem lehet panasz.

Manga: Én ugyan nem vagyok mangafan, és ezután sem leszek, és a Kurozuka mangát sem olvastam, de állítólag az anime brutalitása molyfing a mangához képest. A manga durvább, röviden. (Gondolom hosszabb is, mint az anime).

Zene: Az op egy igen pörgős kis szám, leginkább a Death Note, What Up People! c. számához hasonlít, az endig egy lassú kis szomorkásabb dal. Nekem az op bejött, mint a Death Note esetében is, az ending annyira nem. Az anime közben hallható dallamok, zenék szerintem nem isteniek, vagy kiugróan jók, de teljes mértékben megfelelnek az anime hangulatához, minőségéhez.

Összeségében
élveztem minden percét, azt kaptam amit előzetesen vártam, egy 12 részen át tartó ínyencséget. Egyetlen negatívumot tudok igazán felhozni, hogy lehetett volna talán több részes is, bár lehet ez így jó ahogy van. Ajánlom szeretettel azoknak akik, vágynak egy jó sztorira, ami ugyan kicsit véres, de elég akciódús és misztikus, ráadsául szeretik az ilyen részben poszt-apokaliptikus izéket. A magyar feliratos változat teljesen élvezhető és jó. De talán ez már megszokott ha az AA -ról van szó.

Nálam ez az anime: 9.7/10.
És nálad?

Reklámok

3 hozzászólás

  1. nálam nem szerepelt ilyen jól… 4/10

  2. Ízlések és pofonok, így utólag talán erős a 9,7 de nem sokkal adnék gyengébbet, mondjuk max. 9-est kereken. nekem bejött, neked nem, ennyi. 🙂

  3. ja ja ízlések és pofonok…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s