NBA, Rest of All-Star Weekend

Lezajlott az All-Star hétvége. El is kezdtem postolni már, de utána úgy gondoltam, nem postolok mindent külön, úgyhogy ami eddig kimaradt az ebben kap helyet. Sok furcsaság és jópofa dolog történt. Sajnálhatja, aki kihagyta.

Elsőként a tripladobóverseny, amely legfőbb kérdése az volt, hogy Kapono tripláz-e a tripladobóversenyen. 🙂

A válsz röviden: Nem. Olyannyira nem, hogy még a döntőbe sem jutott be. A döntőt Rashard Lewis //Orlando Magic és Daequan Cook //Miami Heat vívta.  A döntő első körben szoros csatát hozott, mivel szétlövésre volt szükség. Tehát az első körben azonos pontszámmal végeztek. 15-15. A második kör már nem hozott ilyen szoros küzdelmet. A szétdobásban Lewis csak 7 pontot ért el, így borítékolható volt Cook győzelme. Cook 19 pontot ért el. A hárompontos dobóverseny többi résztvevője:  Danny Granger //Indiana Pacers, Roger Mason //San Antonio Spurs, Mike Bibby //Atlanta  Hawks.

Shooting stars:

Ennek lényege, hogy 3 fős csapatok küzdenek meg egymással. A három fős csapatokat egy volt NBA, egy aktív NBA és egy WNBA játékos alkotja. Ezt a Detroit Pistons csapata nyerte. A győztes csapat tagjai: Bill Lambier //Ex-NBA, Arron Affalo//Detroit Pistons és Katie Smith//WNBA. De mi is volt a feladatuk? A pálya területén különböző részeiről kellett bedobni a labdát a gyűrűbe 1 perc alatt. Aki a legtöbbet bedobja ill. a leggyorsabban teljesíti a feladatot, az nyer. 6 különböző helyről kellett bedobni a labdát. Az első 5 helyről a meghatározott játékosnak kellett bedobni míg a hatodik helyről, azaz félpályáról már mindhárom játékos megpróbálhatta. A döntőben egyébként a Phoneix Suns csapatát győzték le. Egyébként négy csapat vett rész a versenyen. A másik kettő: a Spurs és a Lakers volt.

Celebrity game:

Ez igazából különösebb magyarázatra nem szorul. Nem volt nagy durranás, de azért egy két szórakoztató jelenet itt is történt. A lényeg két vegyes csapat állt fel. Mindkét csapatban főként egykori NBA játékosok léptek pályára megspékelve egy-két egykori Globetrotterrel, egy-két színészel na meg T.O.-val, aki az Amerikai Foci-ban domborít, méghozzá a Dallas Cowboys csapatánál. Azonban nem zavarta sem a labda formája, sem a pálya kicsinysége. Szerzett 17 pontot, zsákolt pár nagyon szépet. O_o. Ja és ő lett az MVP.

Dream Factory:

Utánozzuk a nagyokat! Mondhatnánk ezt is, hiszen az NBA “al-ligájának” is rendeztek egy kisebb jamboree-t. Ők is kaptak tripladobóversenyt, zsákolásokat, H.O.R.S.E.-t, és még egy All-Star meccset is.

Skills challenge:

Ez már egy érdekesebb tészte. Leginkább az irányítók ill. “kisemberek” képességeit hivatott ez a verseny megmérni. A feladat, hogy a pályán, a lemodellezett helyzetekben hogyan teljesít a játékos. Kell passzolniuk, labdát vezetni embereket kerülgetve, dobni stb., természetesen mindezt időre. A résztvevők: Devin Harris //New Jersey Nets, Mo Williams //Cleveland Cavaliers, Derrick Rose //Chicago Bulls, Tony Parker //San Antonio Spurs. A döntőben Rose és Harris küzdött meg egymással. Rose nyert újonc létére. Egyébként is talán az év újonca cím egyik várományosa.

Slam Dunk contest:

Talán az All-Star gála legvitathatóbb eseménye. Több szempontból is. A résztvevők: Dwight Howard //Orlando Magic (címvédő), Nate Robinson //New York Knicks, J.R. Smith //Denver Nuggets és Rudy Fernandez //Portland Trail Blazers (közönség által). Az első körben egy általuk választott figurát kellett bemutatniuk, 2 percen belül. Ebben a körben talán Rudy-é tetszett a legjobban, a zsűrinek viszont kevésbé, ő kapta a legkevesebbet: 42 pontot. A második körben egy másik játékos segítségét kellett igénybe venniük. Itt a segítők Pau Gasol //L.A. Lakers, Wilson Chandler //N.Y. Knicks, Jameer Nelson //O. Magic és Sonny Weems //Denver Nuggets. A második kör elég érdekes volt, talán itt is Rudy zsákolása tetszett a legjobban, de természetesen megint lepontozták csórikámat, bár igaz, hogy nem sikerült 2 percen belül, de idő után elsőre összejött. Ismét 42 pont. J.R. Smith sem alkotott maradandót a zsűri szemében, így a döntőt “D12” és “Kripto-Nate” vívta. Azért Kripto, mivel a döntőre zöld szereléssel készült és zöld labdával. A döntőben Howard ismét előhúzta Superman jelmezét. Először Kripto zsákolhatott, aki “átzsákolta” Howard-ot. Howard beállt a palánkhoz és nekifutásból átugorva bezsákolta. Ez önmagában még nem nagy kunszt egy ilyen versenyen de, mint láthattuk a méretbeli különbséget, elég szép teljesítmény, még akkor is ha ugyan nem volt tiszta…(bal kézzel rásegített). Howard pedig egy Erving/Jordan féle büntetős zsákolásra készült, ami nem sikerült tökéletesen. Belépett egy kicsit és nem tudta végig egy kézzel vinni a labdát a levegőben. De itt már a zsűri nem számított, hiszen a megszokottaktól eltérően a közönség szavazatai döntöttek. 52%-48% arányban pedig a kriptonit ember nyert. Reméljük Clark Kent (Superman) túléli, hogy ilyen közel került hozzá a zöld kristály… 😀

Egy apróság még: LeBron bejelentette, hogy jövőre Dallas-ban ő is részt kíván venni. Majd meglátjuk…

H.O.R.S.E:

Egy érdekességképp bekerült versenyszám. Tulajdonképpen az akasztófa, szamarazás, amerikázás etc. neveken ismert dolog kópiája. Egy játékos egy általa választott helyről az általa választott módon bedobja, akkor a többinek le kell utánozni, ha nem megy akkor kapja a betűt. Akinek hamarabb kigyűlik a HORSE szó az kiesik, míg a végén “csak 1 maradhat” :). A résztvevők: Kevin Durant //O.C. Thunder, Joe Johnson //Atlanta Hawks, O.J. Mayo //Memphis Grizzles. Elsőként Joe Johnson búcsúzott, így Durant és Mayo maradt. Durant volt előnyben és gyorsan kiejtette Mayo-t, akit nem tudta a triplákat bedobni.

All-Star game:

Itt azt hiszem mindenki tudja mirpl van szó. A “nagyok” mutatnak egy kis show-t. A szezon eltelt időszaka alapján a legjobbak beválogatva. Kelet-Nyugat összecsapása. Két sérült játékos azonban nem vehetett rész keleti oldalról. Jameer Nelson és Chris Bosh //Toronto Raptors. Helyettük Ray Allen //Boston Celtics és Mo Williams //Cleveland Cavaliers lépett be. Az összes pályára lépett játékost most nem sorolnám fel. Már így is vagy másfél órája írom lassan ezt a postot… Kelet egy repülő rajt után hagyta, hogy a nyugatiak belerázódjanak és már az első negyedet 7 pontos hátrányban zárták. Később Nyugat megtartotta és növelte előnyét. A záró negyedre már 20 pontnál is nagyobb előnyük volt. A meccsen láthattunk egy szolíd ízelítőt CP3, Kobe, LeBron repertoárjából. Őket hármójukat lehet azt hiszem kiemelni leginkább a veterán Shaq melett, aki már 15. alkalommal emelte jelenlétével az est fényét. Shaq, olykor régi önmagát idézte, néhol pedig azóta szerzett tudását “csillogtatta”. 🙂 Mivel Nyugat nyert, így LeBron nem is igazán kaphatta volna az MVP serlegét, ráadásul inkább csak villanásai voltak. Mindenesetre az est zsákolása címet magáénak tudhatja az nba.com által. A díjat így Nyugatról kapta megosztva a hajdanán együtt pattogtató Kobe-Shaq páros. Megérdemelten. Az eredmény 146-119. (Az utóbbi 4 esztendőben felváltva Kobe és LeBron volt az MVP)

Egy apróbb kommentár még: A gála latt két rekordkísérlet történt. Ebből egy sikeres, egy sikertelen. A sikeres Devin Harris nevéhez fűződik, aki a labdát vezetve az alapvonaltó-alapvonalig kategóriában rekordot döntött. Bár az is igaz, hogy senki más nem próbálta meg rajta kívül. (Én kivi lettem volna Rajon Rondo-ra is például, ha erről van szó). A másik pedig a bekötött szemmel 1 perc alatt értékesített legtöbb büntető. Itt Chauncey Billups //Denver Nuggets és Shaquille O’Neal //Phoenix Suns (a többiek szavazata alapján) próblta megdöntetni a rekordot, amit 5 sikeres büntető. Először Shaq próbálta meg a dolgot, aki el is jutott 4 büntetőig, ráadásul még talán szebben, ívesebben dobta, mint nyitott szemmel. LOL:D Billups is eddig jutott, ami viszont fura, hogy meg lett volna az 5, csak Brandon Roy //Portland Trail Blazers meghiúsította. Billups az idő lejárta előtti pillanatban engedte el a dobást, de az előtte lepattanó sikertelen dobást visszatette Roy, mivel azt hitte már lejárt az idő, így meakadályozva, hogy az egyébként behulló labda célba érjen. Ez is LOL 😀

Ennyi voltam. Ezzel megszenvedtem 😛 Képeket is akartam berakni, de már fáradt vagyok…

Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s