Heroes/Hősök s03e16 és TSCC s02e14

Sikerült megnéznem a múlt hét pénteken újra indult TSCC-t és a legújabb Hősök részt. A TSCC-nél vártam a magyar feliratra, mivel már megszoktam, hogy azzal nézem, de mivel még mindig nincs így nem sz@roztam tovább.

Heroes:

A mostani rész szerintem jobb volt, mint a TSCC bár nem sokkal. Ami egy kicsit meg is lepett, hiszen mostanában a TSCC nagyot domborított, a szünet előtt. Ismét több helyszínen fut a cselekmény. Az egyik Costa Verde – A benett família. A másik – Sylar és Luke. A “vadászok bázisa” – Nathan és csapata. A negyedik pedig Új-Delhi – Ando és Hiro. Ezekből most a Sylar szál tetszett a legjobban, talán. Lássuk, hol mi is történt nagyvonalakban.

Costa Verde: Claire továbbra is tartja a kapcsolatot a titogzatos Rebel-el. Ezuttal egy új feladatra csábítja Claire-t, aki próbál is segíteni. El is megy a megadott helyre, egy képregénybolta ahol megtalálja Alex-t. Alex eleinte nem hisz neki, de miután Claire bebizonyította, hogy nem hazudik sikerül elmenekülniük Mr.Benett elől. Azonnal ráküldenek egy csapatot a srácra, de Claire segítségével megmenekül. Érdekes egyébként, hogy a Srác képessége, hogy képes a “víz alatt is lélegezni” , mint vízben élő állatok, pl. halak. Ezzel a képességével szerintem a veszélyességi indexe biztos az egekben van… de nyílván lehetne valamire használni a képességét, de mind1… Ezek után Claire kitálal az anyjának, az apjáról, hogy mit is csinál “már megint” valójában. Ez igazából szerintem is tényleg rosszabb, min a “cég” hisz ők legalább, csak tényleg azokkal foglalkoztak, akik veszélyesnek tűntek, de a pöcsfej Nathan válogatás nélkül mindenki elfogat, persze magát nem záratná be a nagy császár… A rész végén egy kissé meglepő esemény: Peter-ék elkapják Mr.Benett-et. O_o

Sylar és Luke:

Igazából túl sok minden nem történik, folytatják apjuk keresését. Útközben kiszúrja őket az egyik kamera, ami az út mentén van. Így már értük is úton van a begyűjtő osztag, persze ők erről mit sem sejtenek. Megállnak egy tipikus amerikai útmenti étteremben, hogy bekapjanak valamit. Itt éri be őket az osztag. Sylar elmenekül és otthagyja Luke-t, akit elfog az osztag. Itt kicsit meglepődtem, hogy otthagyta, de végülis mégiscsak helyes volt a megérzésem. 🙂 Később visszament érte. Persze erre azt mondta, hogy nem érte ment, hanem azért, hogy többet megtudjon az ellenségeiről… De azért elég valószínű, hogy nem csak azért… Badass volt amúgy. 😀 Ezen a szálon inkább a beszélgetések miatt tetszett egyébként, hisz azért nem túl sok eksön volt.

Nathan:

A bázison már szinte mindenkiről összegyűjtötték az adatokat és az ország szinte összes kamerája a rendelkezésükre áll. Így elég nagy az esélye, hogy előbb-utóbb ráakadnak az emberekre. Nathan-hez egy új vendég érkezik, akit az elnök küldött, hogy felügyelje az ott folyó melót. Eleinte persze nem hisz az egészben, mivel semmi bizonyítékkal nem szembesült és le akarta állítatni a programot, de egy ügyes csel folytán tőrbe “csalták” úgymond és hagyták, hogy kiszabaduljon Tracy a teremből, ahol fogva tartották. (elég durva lehet ott) És így a küldött szeme láttára Tracy megölt egy embert. Aztán persze elfogták és visszazárták.

Új-Delhi:

Hiro és Ando úgy gondolják a Matt által festett kép alapján meg kell állítaniuk az esküvőt. Jobban mondva ezt csak Hiro gondolja így kezdetben. Aztán Ando “megakadályozza” az esküvőt, amire Hiro bedurcizik, mivel így Ando a hős. Ám megérkezik a felháborodott férj jelölt, aki elrabolja Ando-t és csak akkor adja vissza, ha megtartják az esküvőt. Így persze a höly belemegy, azonban Hiro megmenti a nőt és visszakapják Ando-t is. Happy Ending… Ja és kapnak egy faxot a bizonyos REBEL-től, hogy menjenek L.A.-be és mentsék meg Parkman-t. LOL

A rész tetszett alapvetően de nem ütött, mint ahogy szokott. Így csak szimplán egy jó rész volt. 8/10.

A rész letöltése: innen. A felirat a szokásos helyről.

TSCC:

Mint már említette egy kicsit gyenge részt kaptunk így visszatérésnek. Azért bemelegítésnek megteszi, remélem a mostani rész ütni fog. Ugye az előző részben Riley felvágta az ereit, Sarah-t pedig meglőtték. Tulajdonképp szinte semmit nem mozdul előre a sztori. Az egész részt szinte Sarah nyűglődése foglalja el és egy kisebb szerephez jut a Riley vonal ill. John Henry :D. Riley-t korházba vitette John. Riley-t megszöktette a DOMINA:D. Komolyan az a nő tényleg olyan… 🙂 Sarah vonalra rátérve, ős i megszökik a kórházból miután magához tért. Azonban egy kisebb gonddal küszködik, ugyanis a golyót nem távolították el a lábából. A másik próbléma pedig a maga után hagyott nyomok. Megkéri Derek-et, hogy takarítson el utána. Sarah pedig egy orvost, “elrabol”, hogy kivetesse a golyót. A nő megállapítja, hogy túl közel van az artériához és nem szeretne kockáztatni, hogy esetleg átvágja, mivel ha ez megesne pár percen belül elvérezne. Közben a helyi SHERIFFT 😀 is nyomoz, kisebb-nagyobb sikerrel. (Dereknek sikerül végül minden nyomot eltüntetnie.) Sarah és kedves orvosa ezekután besurran a kórházba, hogy kiműthessék a golyót. A műtét sikerül. És Sarah megmenekül. Itt talán a legérdekesebb dolog, ami szerintem fasza ötlet volt csak kicsit elcsépelt lett, az Kyle Reese. Mint tudjuk Kyle, John apja és Derek testvére, aki meghalt már régen. “Látomás” formájában szinte egész végig Sarah-val van a rész végéig. Szerintem a színész, aki őt játszotta külsőleg talán túl fiatalnak tűnt, de egyébként nagyon oké volt. Szerintem nem most láttuk utoljára, sztem elég gáz lenne ha igen.

John Henry fronton túl sok minden nem történt, viselkedése egy gyerekéhez hasonlítható leginkább, aki most ismerkedik a számára új dolgokkal. Ja és itt szeretném kiemelni, hogy mennyire jól játsza a szerepét. Már a filmeknél is talán ez volt az egyik legnagyobb húzó erő, hogy annyira eltalálták a terminátorokat alakító színészeket. Ez szerintem a sorozatra is igaz. Mind3 terminátor aki ugye most a “jelenben” tanyázik szerintem első osztályút alakít. Ez a mostani rész kapcsán jutott eszembe, így a post írása közben kicsit elgondolkozva a dolgokon. Kíváncsi lennék, hogyan készültek/készülnek a szerepükre. Az is lehet, hogy nem is nagyon készülnek, csak szimplán őstehetségek és ettől jobb szerepet is álmodhattak volna? Lehet. Erre azt hiszem a Terminátor második része a legjobb példa, aki ugye a “gonosz” terminátort alakította és ugyanazzal a képességgel rendelkezett, mint az egyik mostani, azaz folyékony fémből készült. Szerintem az volt élete alakítása, igazából más filmjéről szinte nem is hallotam, amiben hasonlót alakított volna. Lehet ez igaz lesz a most sorozatban szereplőkre is, bár ne legyen igazam. 🙂

A rész 7,5/10. Letöltöm.

Ja és a képek:

Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s