Dragonball Kai és FMA ?2

Na sikerült eme két anime első részeit meglesnem.

KAI:

Ez ugye elvileg egy remake. A régi Z megvágott, fillermentes, “felújított” vátozata. Az első rész alapján ezeknek nem egészen felel meg, sőt szerintem nem is nagyon fog. Igazából annyi történt, hogy új zenék vannak és kicsit megvagdosták. Az op/ed és a rész közötti reklámnál látható gráf, ami kb. GT szintű, igen tetszetős, de sajnos a lényeg, ami magában a részben van maradt ugyanolyan, egy cseppnyi változást nem láttam. Egyáltalán nem szebb/jobb. Aki DB fan annak bizonyára el vannak tárolva a részek, így azoknak nem feltétlen javaslom, hogy ezzel is tegyék ugyanazt. Aki viszont eddig nem tette, annak ajánlom, mivel fillermentesen, kevesebb helyen eltárolhatja majd azt. Hát röviden ennyi. Nem vagyok megelégedve!

FMA:

Most igazából azt nem tudom, hogy a manga is így kezdődött-e ill. ez akkor a mangát fogja-e követni (nem vagyok manga olvasó-my fail), de színvonalát tekintve megfelel az előzőnek. Aki látta az előző változatot, ismeretlen szereplőkkel szerintem elvétve fog találkozni. Az első részben talán egy, a jég alkimista a kakukktojás. Összeségében tetszett, ám az előző válozat valamiért mégis tetszetősebb volt számomra.

Ami nem tetszett:

1. Ed haja! Ezt nem tudom, hogyan sikerült összehozni, de valami olyan ocsmány sárga, hogy hihetetlen. El sem hiszem, hogy ezt a készítők jónak találták… Elég ratyi lett, valahogy egybeolvad a háttérrel vagy nem is tudom de nagyon nem jó.

2.Mustang hangja: A régi szerintem nagyon illett hozzá, szerintem jobb volt. A mostaniról állandóan Lockon Stratos jut eszembe…

3. Az utolsó pedig, mikor megpróbálják viccesen ábrázolni a meglepődöttségüket, ezeknél a jeleneteknél Ed feje nem valami vicces, inkább röhelyes, ezzel a baba-punk keverék fejjel…

fmaep1-edal1

Szóval a pontok:

Kai: 6,5/10

FMA: 8/10

Ezek szigorúan csak az első részre vonatkoznak.

Reklámok

3 hozzászólás

  1. hát én letöltöttem, s az FMA2-ben jó Ed haja. Én simán megszoktam. Ez valahogyan természetes szőke nem festett. x)
    (nekem az első évadban nem tetszett a haja…)

    Mustan hangjáról nekem Kakashi jut esezmbe 😉
    igaz Kakashi-é mélyebb

  2. Ja mélyebb, egyébként kakasi seiyuu-ja is elég népszerű, sok animében hallani. Nekem épp az elsőben tűnt normálisnak ebben meg olyan fos sárgának, nem tűnik természetesnek. Na mind1, ez a legkevesebb.

  3. Nekem Mustang seiyuu-járól Urahara jut eszembe. Miért is? Ja igen, hiszen egy és ugyanaz a személy.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s